O podjetju

o_podj4.jpg

Družba je registrirana za izvajanje raziskovalnih, razvojnih, tehničnih in poslovnih storitev. Osnovno dejavnost predstavljajo kontrolni pregledi in preizkušanja. Ustrezno kakovost storitev potrjujemo z akreditacijo po standardu SIST EN ISO/IEC 17020, ki obravnavajo delo kontrolnih organov in po standardu SIST EN ISO/IEC 17025, ki je namenjen zagotavljanju kakovosti v preskusnem laboratoriju.

 

Družba je akreditirani kontrolni organ s statusom pooblaščene strokovne organizacije (v postopkih identifikacije vozil) in statusom tehnične službe (v postopkih posamične odobritve oz. postopkih posamične odobritve predelanih vozil) ter tehnične službe kot strokovni organ za izvajanje preskusov (za izvajanje homologacijskih preskušanj, testiranj in meritev) v skladu s Pravilnikom o ugotavljanju skladnosti vozil (UL RS 105/2009 in 9/2010).

 

Homologacijske meritve, ki so bistveni del homologacijskih preskusov, so po opremi in potrebnih znanjih velikokrat podobne raziskovalno razvojnim meritvam, ki jih lahko večkrat povežemo s sodobnimi računskimi postopki.

 

Naše storitve segajo tudi v področje najsodobnejših tehnologij, ki se uporabljajo v razvoju vozil. V glavnem gre za računalniško podprte analize in simulacije (CAE) ter preizkušanja različnih sestavnih delov in sklopov.

 
Pasica

Pogosta vprašanja

Vse informacije v zvezi s homologacijo in kontrolnimi pregledi vozil na enem mestu.

Splošne informacije

Pogosta vprašanja in odgovori

Povezave

Seznam povezav na sorodne strani s področja homologacij in testnih preizkusov vozil, ....