loader image

RTI d.o.o., Cesta k TAMU 14, 2000 Maribor

O podjetju

Zgodovina

Družba RTI d.o.o. je nastala na pogorišču nekdanjega TAM-a, točneje njegovega razvojnega inštituta, s ciljem, da ohrani in omogoči razvoj vsaj dela njegove dejavnosti in ohrani nekaj tehnološko zahtevnih delovnih mest z relativno visoko dodano vrednostjo. Kot samostojni, povsem neodvisni, gospodarski subjekt smo začeli poslovati 1. maja 1996.

Danes se v tem okolju zelo hitro razvija Poslovno proizvodna cona Tezno. V preteklosti je tukaj tekla intenzivna proizvodnja gospodarskih vozil (tovornjakov in avtobusov) ter motorjev, ki je bila v veliki meri plod lastnega razvoja.

Danes

RTI d.o.o. je akreditirani kontrolni organ s statusom pooblaščene strokovne organizacije (v postopkih identifikacije vozil) in statusom tehnične službe (v postopkih posamične odobritve oz. postopkih posamične odobritve predelanih vozil) ter tehnične službe kot strokovni organ za izvajanje preskusov (za izvajanje homologacijskih preskušanj, testiranj in meritev).

Smo podjetje z dolgoletno tradicijo registrirano za izvajanje raziskovalnih, razvojnih, tehničnih in poslovnih storitev. Osnovno dejavnost predstavljajo homologacijski pregledi in preizkušanja vozil vseh kategorij: identifikacije z oceno tehničnega stanja, posamične odobritve, posamične odobritve predelanega oziroma dodelanega vozila, evidentiranje predelav.

Prav tako lahko pri nas registrirate svoje vozilo in sklenete avtomobilsko zavarovanje.

Izvajamo tudi homologacijske preskuse in meritve ter razvojno raziskovalne storitve s področja tehničnih preračunov.

V primeru transporta pokvarljivih živil lahko pri nas pridobite ATP certifikat in CEMT dovolilnice, ki so namenjene za opravljanje mednarodnega javnega cestnega prevoza stvari na ozemlju in z ozemlja druge države pogodbenice ali za tranzit čez to ozemlje.

Naše storitve segajo tudi v področje najsodobnejših tehnologij, ki se uporabljajo v razvoju vozil. V glavnem gre za računalniško podprte analize in simulacije (CAE) ter preizkušanja različnih sestavnih delov in sklopov.

 

Vizija in družbena odgovornost

Naša vizija je postati kompetentni partner avtomobilski industriji na področju homologacijske in razvojne dejavnosti.Naša strokovna usmeritev je specializirani razvoj na področju razvojno raziskovalne dejavnosti v avtomobilski industriji.

Osnovne smernice našega delovanja so predvsem:

  • zadovoljni kupci;
  • profesionalna prijaznost do naših strank, kakor tudi strokovna pomoč in svetovanje;
  • neprestana skrb za strokovno in tehnološko usposobljene ter visoko motivirane sodelavce;
  • zagotavljanje zahtevane kakovosti, fleksibilnosti in natančnosti izvedenih storitev;
  • kratki roki izvedbe kontrolnih pregledov, preskusov in testiranj;
  • konkurenčne cene storitev.

Družba RTI d.o.o. vse svoje obveznosti poravnava v roku, v dogovorjeni vsebini in obsegu. Prav tako skušamo po svojih močeh podpirati tudi projekte na humanitarnem, kulturnem in športnem področju.